Betala med Klarna & Swish
15% på en valfri vara! Ange kod: HAPPY15
Fraktfritt till ombud över 499kr

Olle Eksell & Johan Andersson

Olle Eksell (1918-2007) var kreatören som var före sin tid, som när han 1956 för Mazetti skapade Sveriges första designprogram med de berömda ögonen. Redan som 14-åring bestämde sig Olle Eksell för att bli reklamtecknare. 1946 tog han båten över till USA för att studera vid The Art Center College of Design i Los Angeles.

Olle Eksell deltog i internationella utställningar bland annat på Museum of Modern Art i New York, Louvren i Paris och Biennalen i Venedig. Han satt i världsjuryn för typografi – International Center for the Typographic Arts i New York. Här hemma valdes han 1985 in i reklamvärldens Platinaakademi. 2001 ärades han av regeringen med en hedersprofessur.

Olle Eksells karriär saknar motstycke i svensk reklamhistoria. Hans illustrationer pendlar mellan det galna, fantasifulla direkta och det geometrisk abstrakta. Olle Eksell var kreatören som älskade sitt yrke och aldrig kunde sluta skapa. Han var verksam ända fram till sin död.

Johan Andersson (född 1977) är utbildad vid Bergh’s School of Communication. Han har släppt en unik serie produkter med motiv av sin vän och mentor – den framlidne designikonen Olle Eksell. Det är en kärleksfull hyllning till mannen bakom den numera klassiska Mazetti-ögonen som än idag pryder förpackningarna.

 ”Under åren vi kände varandra pratade vi ofta om att ta fram en produktserie under hans namn”, säger Johan Andersson, som själv drivit projektet från idé till verklighet. ”Men Olle gick alltid sin egen väg och vägrade att sälja sig, så det här är en smakfull kollektion utvalda produkter i hans ära, framtagna tillsammans med familjen Eksell. Av Eksell, från Eksell”.

Johan driver design- och reklambyrån Holy Grail i Stockholm.

Mina produkter

Inloggning
Skapa ett konto
Återställ lösenord