Betala med Klarna & Swish
Presenttips! Upp till 40%
Fraktfritt till ombud över 499kr

Höstens inredningstrender 2022

Hösten är den tid på året då vi spenderar mycket tid hemma och det kanske börjar klia i inredningsfingrarna? Vi kommer tillbaka till rutiner och spenderar härliga middagar tillsammans med familj och vänner. Tänd upp en brasa och njut av höstens solsken som sipprar in genom fönstret, lägg dig bekvämt i soffan läs höstens första bok. Under hösten år 2022 kommer vi se flera intressanta trender inom möbler, inredning och design som sätter ton för resten av året. I detta repotage finner du Designtorgets bästa inredningstips för att få till stilen och den ultimata mysiga stämningen i höst!
För mer inspiration, följ oss på instagram @designtorget

Höstens inredningstrender 2022

Varm färgskala - Mörka träslag - Portabel belysning - Återvunna material - Oregelbundna former

Varm färgskala

Att använda varma och mysiga färger i inredningen är en av höstens stora trender. Färger som rött, gult och orange passar perfekt in i höstens färgpalett. Vi ser även en touch av blått ta plats i flera hem i höst. Dessa färger ger en varm och mysig känsla till rummet, perfekt för höstens mörka kvällar. Ett väldigt enkelt sätt att förnya känslan i ett rum är att byta ut textiler som prydnadskuddar och plädar, dessutom är det ju väldigt mysigt att komma hem och lägga sig i soffan, under en mysig filt efter en kylig höstpromenad.

Mörkare träslag

En annan stor trend i år är mörkare och massiva träslag. Vackra träslag som ek, björk, mahogny och valnöt passar perfekt in i höstens inredning. Dessa trämaterial bidrar med en känsla av trygghet och värme, perfekt för höstens mörka kvällar. Hos oss på Designtorget finner du en mängd härliga möbler i trä från bland annat String Furniture och Design House Stockholm.

Portabel belysning

En av höstens trender som vi ser mer och mer utav är portabel belysning. Hos oss finner du olika sorters bärbara lampor som är lätta att flytta runt och som är perfekta för höstens mörka kvällar. Portabla lampor ger dig även en stor frihet att placera dem precis där du vill ha ljuset. Ta med dig din belysning ut på balkongen eller uteplatsen och drick en värmande kopp i höstluften. Spana in massvis med fina, portabla bordslampor från bland annat Menu och Ateljé Lyktan.

Återvunna material

Under hela årets gång har vi sett en väldigt stor trend av hållbarhet och miljömedvetenhet när det kommer till möbler och inredning. Detta kommer att fortsätta trenda och växa under hela hösten och resten av året. Allt fler möbler tillverkas i återvunna och hållbara material. Detta är något som vi på Designtorget verkligen brinner för och därför vill lyfta extra i vårt sortiment. Välj bland möbler och inredning i hållbara material som återvunnet trä, sten, glas, ull och metall. Var snäll mot planeten och investera i högkvalitativa möbler som håller länge! Spana in Pall Bit som är tillverkad i yta består av små bitar av 100% återvunnen hushålls- och industiplast eller varför inte Matta Henny som är tillverkad i återanvänt PET-material?

Oregelbundna former

Trenden med oregelbundna former på allt ifrån möbler till inredning och design växer sig allt starkare och vi ser allt fler speglar, vaser och dekorationer i denna look ta plats i de skandinaviska hemmen. Med oregelbundna former skapar du en lekfull men samtidigt mjuk stämning i rummet som passar perfekt in på hösten. Serien Pond från Ferm Living och vaserna Muse från Fundamental Berlin är några favoriter om vi själva får välja!

Njut av höstmyset

Oavsett vilken trend du väljer att följa hösten 2022, se till att använda höstens alla härliga färger och material för att skapa en inredning som speglar höstens alla härligheter och njut av årstiden tillsammans med de du tycker om allra mest. Vi på Designtorget önskar dig en underbar höst!

Inloggning
Skapa ett konto
Återställ lösenord