L:a Bruket

L:a Bruket (uttalas Lilla Bruket, eller L'la Bruket för den som har bråttom) handlar om vardagslyx. Vind, salt, sol, regn och tång - varumärket erbjuder det allra bästa inom kroppsvård från Västkusten.

Historien om L:a Bruket började i all sin enkelhet med en tvålkopp i keramik. Monica Kylén, en av grundarna till företaget, är keramiker och tyckte att det behövdes en tvål till de tvålkoppar hon tillverkade. Hon ville att den skulle vara naturlig och ekologisk, men kunde inte hitta någon på marknaden. År 2009 bestämde hon sig helt enkelt för att börja tillverka tvålen på egen hand. Tvålen blev populär, och resten är en solskenshistoria och försäljningssuccé

Idag driver Monica företaget tillsammans med sin man, Mats Johansson, och det är inte längre bara tvål som produceras. L:a Bruket har idag fler än 80 olika produkter i sitt sortiment och varumärket finns i över 30 länder. Livet vid den svenska västkusten har format L:a Bruket och gjort det till ett av Sverige och nordens mest välkända varumärken när det kommer till tvålar, krämer och andra hudvårdsprodukter.

Tillverkningen av Lilla Brukets tvålar och kurbadsprodukter sker för hand i Varberg där fästningen, varmbadhuset, kallbadhuset och societetsparken inramar den gamla kurorten. Varje morgon skördas tången från kuststräckan längs Kattegatt och torkas sedan, enligt tradition, i små sjöbodar i Halland. Ingredienserna i tvålar och oljor m.m. är ekologiskt framställda och inga artificiella konsistens-, färg- eller doftmedel är tillsatta. Allt för att alla vegetabiliska oljor, eteriska oljor samt örternas välgörande egenskaper och dofter naturligt skall komma till sin rätt. Varje produktbas är framställd som en balans av olika vegetabiliska och eteriska oljor samt örter m.m. beroende på vilka egenskaper och effekter man vill ta tillvara hos växterna: energigivande, fuktighetsbevarande, mjukgörande, läkande, skrubbande m.m. 

"Vi hoppas att fler och fler skall upptäcka denna typ av hudvård. När vi har skapat Lilla Brukets tvålar och oljor har vi haft ambitionen att alla produkter skall användas för ett tydligt syfte, ha en funktion och vara vackra."

Köp nu

Inloggning
Skapa ett konto
Återställ lösenord