Hitta din butik
Meny
  1. Start
  2. Inspiration
  3. Designtorget välkomnar konstnären Isolina Fedel och varumärket Monjoi till familjen
Behöver du hjälp? Kontakta oss här

Designtorget välkomnar konstnären Isolina Fedel och varumärket Monjoi till familjen

Maskeringstejp och akrylfärg väckte en idé som blev startskottet för konstnären Isolina Fedels alldeles egna konstform. Med hjälp av en särskild tejpteknik skapar hon exklusiva art prints för sitt eget varumärke Monjoi. Nu lanseras nyheten Swedish Views hos Designtorget. Kollektionen presenteras i tre motiv inspirerade av olika delar i Sverige.

Isolina Fedel skulle renovera sin lägenhet i Tribeca, New York när idén till ett nytt sätt att uttrycka sig och hennes alldeles egna konstform väcktes.

- Jag målade om min lägenhet och upplevde en väldigt tillfredställande känsla när jag drog av tejpen och såg rena och raka linjer. Kort därefter besökte jag David Hockneys utställning på Museom of Modern Art, en av mina absolut främsta inspirationskällor, där och då föll allt på plats.


Isolina skapar varje motiv för hand med hjälp av maskeringstejp. När de första negativa ramarna tagit form målas de med akrylfärg. Efter en stor dos tålamod och färgen har torkat avlägsnas slutligen tejpen och orginalmotivet är klart för att sedan göras om till en vektoriserad fil och därefter skickas för print.


Swedish Views lanseras i tre motiv. Vyn över Stadshuset i Stockholm, Göteborgs Feskekrôka samt vyn över kallbadhuset på Ribersborg ner mot Turning Torso i Malmö. Samtliga motiv lanseras 27 mars i Designtorgets butiker och online på www.designtorget.se

Om Isolina Fedel
Isolina Fedel är född och uppväxt i Malmö. En språkkurs i London blev Isolinas första steg utanför Sverige som sedan tog henne till New York där hon läste vid en av världens främsta designskolor, Parsons School of Design. Idag bor och arbetar hon både i Stockholm och New York vilket ofta speglas i Isolinas prints som är inspirerade från världens olika hörn. Utöver Monjois art prints arbetar hon även med konstbeställningar från privatpersoner på förfrågan.

Se alla motiv nedan.

 

 

 

 

Köp nu