Blogg

DT 30 år
I år fyller Designtorget 30 år och det är med stor glädje som vi ser tillbaka på tre decennier av designtrender och designkultur. Det hela började år 1993 när Designtorget grundades, med målet att skapa en marknadsplats för form och innovation. Sedan dess har Designtorget utvecklats till en välkänd destination för design, med produkter från både etablerade och nya formgivare. I den här artikeln gör vi en djupdykning i Designtorgets framgångar, utmaningar och vad som kommer att hända i framtiden. En början på ett helt år fyllt av firande!

DT 30 år

Så stylar du din Frame-hylla!
Design House Stockholm har tillsammans med den erfarne formgivaren och designen Harald Hermanrud tagit fram det fantastiska hyllsystemet Frame. Frame är det perfekta möbelsystemet för att visa upp sina inredningsdetaljer och personliga tillhörigheter snarare än att förvara, och Harald Hermanrud såg ett behov av en vacker plats att ställa ut saker och ting och han ville ge människor möjligheten att skapa den perfekta scenen för sina mest uppskattade konstverk, LP-skivor, böcker och växter helt på egen hand. Vill du styla din Frame-hylla med ett stilrent och minimaliststiskt uttryck eller är du ute efter en härlig, lekfull och färgsprakande känsla? Varmt välkommen att inspirereas av Designtorgets stylingtips!

Så stylar du din Frame-hylla!

Årets adventskalendrar kommer snart!
Den 24:e september lanseras årets upplaga av Teadventskalendern och Kaffeadventskalendern från Göteborgsbaserade företaget NABO. Årets kalender har både ny förpackning och 24 nya smaker. Årets design har tagits fram i samarbete med Fine Little Lady och har motivet vintersportare med orginalmålningar av Elisabeth Dunker. Börja varje decembermorgon med en ny kaffe- eller tesort, från första advent fram till dopparedagen, och hitta ditt nya favorit.

Årets adventskalendrar kommer snart!

Designtorget x Beckman 2021
Designtorget presenterar årets designsamarbete med Beckmans Designhögskola Under sju veckor har formstudenter på Beckmans Designhögskola skapat sitt eget designvarumärke och sin första produkt. Temat för projektet har varit omtänksam design. Resultatet presenteras i en utställning i Designtorgets flaggskeppsbutik i Kulturhuset, Stockholm. Produkterna finns även till försäljning på designtorget.se. För sjunde året i rad samarbetar Designtorget och Beckmans Designhögskola. Årets kurs i produktion ochperspektiv genomförs i samarbete med Designtorget för att ge unga formgivare möjlighet att redan på ett tidigt stadie arbeta med branschanknuten produktion. - I grunden är Designtorget en marknadsplats för design och innovativa produkter. Vi brinner för kreativitet och vill göra det möjligt för formgivare att förverkliga goda idéer och introducera dem för marknaden. Vår förhoppning är att projektet ska leda till fler långsiktiga samarbeten. Tidigare års samarbeten har resulterat i produkter som blivit nya favoriter i Designtorgets sortiment. Exempelvis prisbelönade produkten Regrow av Madeleine Nelson och krukan Örta av Emma Stridh och Robert Wettebrandt, säger Malin Wåhlström inköpschef på Designtorget.Nytt för i år är att Designtorget delar ut ett designstipendie. Stipendiet sponsrar produktionen av en utvald produkt till ett maxvärde av 50 000 kronor i inköpsvärde. Utställningen står från 26 aug - 27 sep och invigs med en vernissage, onsdag 25 augusti kl. 17.00 i Designtorgets flaggskeppsbutik i Kulturhuset. Efter vernissagen finns produkterna tillgängliga för försäljning i Designtorgets butik och webbshop under en månad.

Designtorget x Beckman 2021

Tre sätt att inreda med växtlighet
Växter som slingrar sig längs vägghyllor och får breda ut sig i fönsterbrädan tycker vi på Designtorget skapar både liv och harmoni där hemma. Dessutom är växter, blommor och grönska en inredningsdetalj som inte är begränsad till stilar eller trender. Därför tycker vi att du bör satsa lite extra på att få in mer växter i ditt hem! Nedan följer tre tips på hur du kan inreda med växter för att skapa ett härligt och livfullt hem.

Tre sätt att inreda med växtlighet

Artikel 1 till 36 av 133 totalt

Föregående Nästa
Inloggning
Skapa ett konto
Återställ lösenord

Prenumerera och få 10% rabatt!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, event, nyheter och exklusiva erbjudanden. Just nu får du dessutom 10% rabatt på ett köp som ny prenumerant hos oss på Designtorget!

Koden går ej att kombinera med andra erbjudanden.