Betala med Klarna & Swish
ARCHIVE SALE - Upp till 50% rabatt!
Fraktfritt till ombud över 499kr

DESIGNTORGET x WAY GALLERY

I samband med Designtorgets 30-års jubileum släpper Designtorget en kollektion tillsammans med WAY gallery! Sedan Designtorgets start är ambitionen att vara en plattform för att lyfta nya skandinaviska designers och formgivare. Därför känns kollektionen mellan de två konst- och designplatserna som ett självklart samarbete, eftersom det är grundat av samma drivkraft.

De olika konstnärerna har använt varierande medier och har trots sina skilda uttryck gett kollektionen en gemensam nämnare som kanske skulle kunna beskrivas som eklektisk. Varje föremål i kollektionen präglas av konstnärens personliga vision och kreativa process.

Kollektionen består av unika produkter framtagna av sex formgivare med helt olika bakgrund och uttryck; Madelen Möllard, Tove Blanck, Manne Jalilian, Erika Kristofersson Bredt, Francesca Berlin och Estelle Graf.

Kollektionen lanseras i butik och online på Designtorget den 19 september.

Madelen Möllard är en talangfull svensk konstnär, illustratör och designer känd för, bland annat, sina vallmoblommor och sättet hon arbetar med färgbalans. Madelen har utbildat sig inom olika visuella uttryck i både LA och Stockholm och har de senaste åren arbetat med illustrationsuppdrag parallellt med det fria skapandet. Madelens konst är känd för dess livliga och djärva färger, såväl som dess drömliknande former och motiv. Genom att använda en mängd olika tekniker, såsom akrylmålning, utklipp och digital konst, kan Madelen fånga den perfekta känslan för varje av sina konstverk. Madelen har arbetat med ett antal prestigefyllda kunder, där bland annat H&M, Mantle & Gina Tricot. “Jag tycker om att drömma mig bort i mina tankar och avbilda motiv som jag finner i min fantasi, ofta inspirerat av platser jag upplevt. I min arbetsprocess blandar jag impulsiv skapande med ibland nästan en överdriven noggrannhet.”

Manne Jalilian är en konstnär född och uppvuxen i Stockholm, Sverige. Natur, blommor och djur är vanliga motiv i hans konst. Manne vill att folk ska få en varm och glad känsla när de tittar på hans konst. Naturen är hans största inspirationskälla när han skapar lekfull och färgstark konst.

Med de nordiska skogarna som lekplats utvecklade Erika Kristofersson Bredberg sitt konstnärskap från tidig ålder. När hon växte upp i en liten by i norra Sverige fick hon sitt första möte med konst från omslaget till sin mammas vinyler och tecknade tidningar. Härifrån, tillsammans med uppmuntran från sin kreativa mamma, använde hon måleri för att uttrycka sig själv och sin konst. Det naturliga steget blev då att vidareutveckla sin konst och flytta från hemstaden för att ta en kandidatexamen i glas och keramik på Konstfack i Stockholm. Erika Kristofersson Bredberg utmanar sig själv hela tiden att fortsätta utforska material och att aldrig stoppa sig själv från att göra för mycket.

Stockholmsbaserad konstnär Art Frankie påbörjade sin karriär inom musikal och scenologi där vikten av detaljer och skapandet växte starkare. Genom att låta sig inspireras av livets goda stunder och de undermedvetna strömmarna som styr våra tankar och drömmar skapar och formger Art Frankie. Hennes utbildning inom konst och kvinnors konsthistoria har fördjupat hennes förståelse för konstens makt att belysa och utforska olika aspekter av mänsklig erfarenhet och psykologi. 

Genom att använda sig av välbekanta logotyper och produkter, som är en del av vår gemensamma kultur, skapar Art Frankie en koppling till betraktaren. Dessa element väcker känslor av igenkänning och medvetenhet om det samhälle vi lever i. Men bortom ytan ligger en djupare avsikt – att skapa en intim plats för reflektion och självutforskning.

Hennes konstnärliga verktyg är inte bara materialen hon använder, utan också de tankar och känslor som de väcker hos de som betraktar hennes konst. Genom att förlita sig på betraktarens egna erfarenheter och känslor, öppnar Art Frankie upp för en individuell och personlig tolkning av varje konstverk. När ögonen vandrar över hennes verk, blir de inte bara en visuell upplevelse, utan en resa inåt mot det inre landskapet. Art Frankie's konst strävar efter att skapa en unik och kittlande upplevelse för varje enskild person som tar del av den.

Signifikant för Estelle Grafs verk är att hon ofta har ett satiriskt grepp och att fabler är återkommande i motiven. "Det är tacksamt att använda ett djurhuvud för att fånga en karaktär. Det gör också att tonen automatiskt blir snällare, vilket gör det lättare att vara ärlig gestaltningen. Till exempel kan ett motiv som egentligen porträtterar något ganska mörkt bli lättsmält och nästan gulligt, vilket är komiskt i sig.“ säger Estelle.

Estelle började sin karriär som Art Director i Paris. Idag bor och verkar hon i Stockholm och hennes konstverk har ställts ut och sålts internationellt samt presenterats i tidskrifter som Harper's Bazaar, Elle decoration och PLAZA interior. År 2019 släppte Estelle Graf sin första bok ”Tryckt Stämning” hos förlaget Arvinius Orfeus som även den är en satirisk skildring av vad det innebär att vara människa. "För mig handlar skapandet om att berätta historier och pröva sina iakttagelser. Jag gillar att ge ifrån mig små fragment av längre berättelser eller djupgående tankar. Då får betraktaren själv fylla i eller tillskriva verket det den vill.”

Tove Blanck är en keramiker utbildad på Capellagården på Öland. Hon driver egen verkstad på Kungsholmen i Stockholm och är medlem i konsthantverkskooperativet blås & knåda. “Jag vill att mina verk ska trigga betraktarens fantasi. Mycket av min inspiration kommer från gamla tecknade serier. Det finns en estetik där som jag älskar - den känns rak och universell. Att sätta illustrationer på en tredimensionell canvas så adderar en rörelse till bilden, då du måste röra dig runt objektet för att få hela bilden. Jag gillar att jobba med starka, klara färger som ger nästan en komisk känsla och kontrastera det med kolsvarta skuggor för att skapa dramatik.”

LANSERAS 19/9/23

Inloggning
Skapa ett konto
Återställ lösenord