Hitta din butik
Meny
  1. Start
  2. Inspiration
  3. Inred med trä
Behöver du hjälp? Kontakta oss här

Inred med trä

Det finns flera fördelar med att inreda med trä, både för djur, människor och deras omgivning. Hemmet blir mer ombonat, miljövänligt och trä bidrar dessutom till en ökad livskvalitet då det har både lugnande och luftrenande egenskaper. Tack vare sina många användingsområden är det enkelt att inreda med trä både utomhus och inne.

1. Minska energiförbrukningen

Ja det är sant, obehandlat trä, som pall Emil, absorberar ånga från när vi exempelvis duschar eller kokar något på spisen. När luften blir torrare avger träet fukt och jämnar på å sätt ut luftfuktigheten.

Rätt använt kan trä hålla luftfuktigheten på en, för oss människor, behaglig nivå och minska energiförbrukningen.

inred med trä pall emil

 

2. Snällt mot miljön

Trä blir vackrare med tiden, kan åldras tillsammans med ditt hem och kan hålla i många, många år. Dessutom är det är lätt att arbeta med, förnybart och finns tillgängligt i stora mängder. Trä är även ett material som kan återvinnas flera gånger innan det till slut förbränns och blir till elkraft och värme för våra hus.

snällt mot miljön iris hantverk krok

3. Positiv påverkan på vår hälsa

Oavsett ålder uppfattas trä som naturligt och har lugnande egenskaper, ger bättre luftkvalitet och sägs bidra till upplevt ökat välbefinnande.

positiv påverkan inred med trä

 

4. Håller skadedjuren borta

Cederträ skyddar dina kläder mot mal, pälsängrar och silverfiskar. När doften klingar av kan du lätt fila av det översta lagret för att få fram cederträdoften igen för att hålla ohyran borta. Placera doftblocken i garderoben eller byrålådan tillsammans med dina kläder eller sko. Blocken i naturträ innehåller inga kemikalier och tillverkas av ett icke-utrotningshotat träslag.

 håller skadedjuren borta

5. Korkträ regenererar sin bark

Våra korkprodukter från Formgatan är 100% naturliga. Korkek är nämligen det enda träet som ka regenerera sin bark. En korkek har en livslängd på 200 år. Den försiktiga skörden av kork äger rum vart nionde år och skadar inte trädet.

Korkskog har används i århundraden för att producera kork och betesmarker för boskap, vilket gör dem till en sann fristad för vilda djur.

korkträ inred med trä

 

6. Rädda våra bin

Solitärbin har idag svårt att hitta en plats att övervintra på och det horar att utrota stora delar av arten. 

Genom att hänga upp Bibo bihotell skapas en naturlig miljö för våra bin och fler får en chans att överleva vintern- och i gengäld kommer din trädgård eller balkong att blomstra!

rädda våra bin

Hitta inspiration och se fler artiklar i trä här.

 

Köp nu