Hitta din butik
Meny
  1. Start
  2. Inspiration
  3. Krås – ett ikoniskt bruksföremål i ny skrud
Behöver du hjälp? Kontakta oss här

Krås – ett ikoniskt bruksföremål i ny skrud

Designtorget satsar på egen produktion & presenterar årets första designsamarbete. Nu lanseras glasserien Krås formgiven av Straight Design Studio för Designtorget – en modern hyllning till det klassiska höganäskruset.

Designtorget satsar på egen produktion för att skapa en bas till det övriga sortimentet bestående av småskaliga producenter, innovationer och designobjekt. Produkterna är tänkta att fylla våra mest grundläggande behov, tåla såväl ögats som handens slitage och vara basen som kunden kan komma tillbaka till år efter år.

- Ett sortiment som till stor del består av småskalig produktion gör Designtorget unikt men även sårbart. Därför satsar vi på att utöka Designtorgets egen produktion. Det i komplement med etablerade varumärken gör att vi skapar bättre möjligheter att ge mer utrymme för kommissionsförsäljning och göra ny skandinavisk design tillgänglig för alla framåt, säger Malin Wåhlström, Inköpschef på Designtorget.

Straight Design Studio har inspirerats från ett av våra mest klassiska bruksföremål, det ikoniska höganäskruset och dess funktion.

- Kruset är ett klassiskt bruksföremål med flera användningsområden. Ett kärl med uppgift att förvara sitt innehåll under en längre tid men även att servera ur. Vi har utgått ifrån vilka behov vi har idag och hur det moderna kruset ska se ut för att tillgodose dessa. Framförallt har vi tagit fasta på typiska visuella drag och skapat vad vi tycker är en modern hyllning till det klassiska Höganäskruset, säger Viktor Erlandsson & Beatrice Nilsson, Straight Design Studio

Krås lanseras i en kanna och ett dricksglas tillverkat i glas men är tänkt att kunna växa med tiden både i form av material, funktion och form. Serien kan utvecklas och kompletteras med fler delar tack vare sina enkla grundformer.

Köp nu