Betala med Klarna & Swish
Presenttips! Upp till 40%
Fraktfritt till ombud över 499kr

Julpynt 2022

Julen är en härlig tid på året då vi gärna vill ha det lite extra mysigt i hemmet och skapa en trevlig julstämning. I detta reportage finner du Designtorgets bästa tips för att lyckas med julpyntet och skapa den ultimata julstämningen under hela december!

Dekorera inför julen 2022

Nu är det dags att börja tänka på julen 2022! Hur ska du dekorera ditt hem för att göra det juligt och inbjudande? Vi på Designtorget har samlat våra bästa tips på hur du kan få till den perfekta julstämningen hemma för julen. Julen är en härlig tid på året då vi gärna vill ha det lite extra mysigt i hemmet. Sätt upp en fin stjärna eller ljusstake i fönstret, tänd ett ljus varje advent och pynta granen med fina dekorationer som sedan kommer bli den centrala delen av hemmet under hela december.

Julbelysning

Det första steget för att skapa en julig och mysig atmosfär hemma är att ta fram julbelysningen. En vacker adventsstjärna eller elljusstake i fönstret kommer lysa upp ditt hem under den mörka månaden i december. Julbelysning i fönstren välkomnar också gäster till ditt juliga hem. Välj julbelysning som passar dina fönster och rum. Adventsstjärnor och julstjärnor fungerar bra till stora fönster medan en elljusstake passar bättre i mindre fönster. Välj julbelysningen efter vilken känsla du vill skapa i hemmet!

Julgran

Ett tips inför jul är att sätta upp julgranen i god tid och pynta den med fina ljus och julgranskulor. Granen kan man dekorera med allt från julgranskulor och julklappar till julgransljus och pyssel, här finns det verkligen oändliga möjligheter! Ett bra sätt att dekorera granen på i år är att välja hållbara dekorationer, exempelvis våra fina munblåsta julkulor från Ferm Living eller fina dekorationer i björkplywood från Lovi. Om du inte vill ha en riktig gran i hemmet kan du även välja en hållbar gran i trä från Lovi istället för de vanliga i plast. Fundera på vilken stämning du vill skapa hemma och leta reda på det pynt som passar bäst i din gran!

Levande ljus

Tänd levande ljus och skapa en mysig julstämning i ditt hem. Att ha en trevlig adventsljusstake med plats för fyra ljus gör att du kan räkna ner till julafton samtidigt som det har en fin detalj som juldekoration. En adventsljusstake som både är fin och praktisk är den klassiska och hållbara stumpastaken som är tillverkad i 100% returaluminium. Men det måste inte heller vara adventsljusstakar - det går lika bra att skapa julstämning med hjälp av vilken ljusstake som helst! Ställ gärna ljusstakar med olika höjd på bordet för att skapa en intressant effekt.

Dekorationer

Det finns många juliga prydnader som du kan använda för att dekorera ditt hem. Fundera över vad du vill att julpyntet ska föreställa och leta reda på julsaker i enlighet med det. Julpyntet ska vara juligt, glatt och fint! På Designtorget gillar vi dekorationer i hållbara material och tipsar om dekorationerna i björkplywood från Lovi. Alla julsaker behöver inte vara juliga, det går också bra att pynta juligt med annat pyssel som passar in i julstämningen!

Julblommor

Något som ofta glöms bort i julpyntet är julblommorna. Att placera julblommor på bord och hyllor gör att hemmet blir mer levande. Under tiden där det är grått och mörkt ute gör det stor skillnad att ha levande växter hemma - och en julblomma skapar samtidigt julstämning i hemmet! Välj ut en fin vas att placera dina julblommor i så att de verkligen får komma till sin rätt.

Ha en underbar jul!

Med dessa tips kommer du en lång väg för att skapa julstämning hemma. Nu är det bara att börja dekorera inför julen 2022. Ha en riktigt julig och mysig jul önskar vi på Designtorget!

Inloggning
Skapa ett konto
Återställ lösenord