Kakao
Bok Vildplockat kokboken
-
Lagerstatus i butik
Vi uppdaterar lagret varje halvtimme. Kontakta gärna någon av våra butiker för ytterligare information och hjälp med ditt köp. Priserna online kan skilja sig mot priserna i butik.
Ej i lagerFå i lagerI lagerGöteborg, Drottningtorget 5
I lager
Lör-Sön: 09:00-18:00
Idag: 08:00-19:00
Göteborg, Östra Hamngatan 29
Ej i lager
Lör: 10:00-17:00
Sön: 11:00-16:00
Idag: 10:00-19:00
Helsingborg, Marknadsvägen 9
I lager
Lör-Sön: 10:00-18:00
Idag: 10:00-20:00
Jönköping, Kompanigatan 36
I lager
Lör: 10:00-18:00
Sön: 11:00-17:00
Idag: 10:00-20:00
Malmö, Södra Förstadsgatan 9
I lager
Lör: 10:00-17:00
Sön: 11:00-16:00
Idag: 10:00-18:00
Stockholm, Centralhallen
I lager
Lör-Sön: 09:00-18:00
Idag: 08:00-20:00
Stockholm, Götgatan 31
I lager
Lör: 10:00-18:00
Sön: 11:00-17:00
Idag: 10:00-19:00
Stockholm, Sergelgatan 20
I lager
Lör: 10:00-17:00
Sön: 11:00-16:00
Idag: 10:00-19:00
-
Beskrivning
Rallarros, kirskål, spansk körvel och maskros - det är bara några av de vilda växter som är utmärkta att använda i matlagning. I Vildplockat kokboken finns recept på rätter som svamppesto med vitkål, tartar med rostad björkbladsmajonnäs, toast med sillkremla, hjortronsoppa med älgörtskräm och karameller med smak av kvanne. Utifrån ett 50-tal vilda växter och svampar delar Niki Sjölund och Lena Flaten med sig av drygt 100 recept med smaker och råvaror från skog, fjäll och ängsmark. Du får tips om hur du tar hand om det du plockat genom konserveringsmetoder som att torka, lägga in, jäsa och syra - samtidigt som du lär dig att bygga upp ditt eget skafferi. Till varje växt hittar du också information om bland annat växtplats och skördetid. Författarna vill inspirera till att vi ger oss ut i naturen och hittar de ätbara växter som ofta står där mitt framför ögonen på oss. Ett no waste-tänk genomsyrar hela boken - det mesta går att ta vara på!
-
Information
Art nr: 2006118 Material Papper Färg Brun Formgivare Lena Flaten och Niki Sjölund Storlek Tillverkningsland Latvia Bredd 17 cm Djup 0 cm Diameter 0 cm Höjd 24 cm -
Om tillverkaren
Kakao förlag startades 1995 av Johan Lindblad som fortfarande driver verksamheten. Han har ett stort matintresse och från början bestod utgivningen framför allt av kokböcker. I slutet av 1990-talet blev Kakao förlag något av en kokböckernas pionjär och gjorde sig ett namn i branschen och bland konsumenter som ett förlag som ger ut vackra, väl formgivna böcker av god kvalitet.
Kokböckerna utgör fortfarande en viktig del i utgivningen. Recepten är enkla att följa och med läckra bilder och vacker form blir böckerna en inspirationskälla som hjälper både nybörjaren och den erfarne att lyckas i köket.
De ger i dag även ut böcker om Sverige på engelska, kluriga frågespel och böcker med mycket humor.