Kakao
Bok Vildplockat
-
Lagerstatus i butik
Vi uppdaterar lagret varje halvtimme. Kontakta gärna någon av våra butiker för ytterligare information och hjälp med ditt köp. Priserna online kan skilja sig mot priserna i butik.
Ej i lagerFå i lagerI lagerGöteborg, Drottningtorget 5
I lager
Lör-Sön: 09:00-18:00
Idag: 09:00-18:00
Göteborg, Östra Hamngatan 29
I lager
Lör: 10:00-17:00
Sön: 11:00-16:00
Idag: 11:00-16:00
Helsingborg, Marknadsvägen 9
I lager
Lör-Sön: 10:00-18:00
Idag: 10:00-18:00
Jönköping, Kompanigatan 36
I lager
Lör: 10:00-18:00
Sön: 11:00-17:00
Idag: 11:00-17:00
Malmö, Södra Förstadsgatan 9
I lager
Lör: 10:00-17:00
Sön: 11:00-16:00
Idag: 11:00-16:00
Stockholm, Centralhallen
I lager
Lör-Sön: 09:00-18:00
Idag: 09:00-18:00
Stockholm, Götgatan 31
I lager
Lör: 10:00-18:00
Sön: 11:00-17:00
Idag: 11:00-17:00
Stockholm, Sergelgatan 20
I lager
Lör: 10:00-17:00
Sön: 11:00-16:00
Idag: 11:00-16:00
-
Beskrivning
Med rätt kunskap kan en vanlig skogspromenad bli en spännande jakt på naturlig mat och vilda smaker. I boken Vildplockat lär du känna en mängd svenska blommor, örter, bär, svampar, blad, rötter och lökar som alla går att äta och använda i matlagning.
Den nordiska floran har det senaste decenniet hamnat i strålkastarljuset på grund av kockarna i det som brukar kallas den nya nordiska gastronomin. Men det är inte bara toppkockar som kan laga med granskott, harsyra, tistel och ormbunke. Många svenskar är vana att plocka svamp, men repertoaren kan lätt utökas till att omfatta mer av vad skog och äng har att erbjuda.
Niki Sjölund har arbetat som kock i Stockholm men har de senaste åren valt att fokusera på att samla och plocka de ätbara vilda växter som dyker upp i skog, på äng, till fjälls och ibland till och med hemma i trädgården. För Niki har möjligheten att plocka det som naturen producerar utan hjälp från oss människor nästan blivit en personlig ideologi.
I boken samlas fakta om ett 70-tal växter: var de går att hitta, deras specifika kännetecken, smaker och utseenden, eventuella risker för sammanblandning och hur de bäst förvaras och förädlas.
Niki Sjölund är uppväxt i södra Lappland med naturen som lekplats. Ett brinnande intresse för naturens råvaror kombinerat med arbete som kock på bland annat Ekstedt och Gro i Stockholm har lett fram till ett eget företag som plockar vilda växter åt ett antal svenska topprestauranger. -
Information
Art nr: 1009955 Material Papper Färg Multi Storlek Tillverkningsland Lettland Bredd 17 cm Djup 1.7 cm Diameter 0 cm Höjd 22.5 cm -
Om tillverkaren
Kakao förlag startades 1995 av Johan Lindblad som fortfarande driver verksamheten. Han har ett stort matintresse och från början bestod utgivningen framför allt av kokböcker. I slutet av 1990-talet blev Kakao förlag något av en kokböckernas pionjär och gjorde sig ett namn i branschen och bland konsumenter som ett förlag som ger ut vackra, väl formgivna böcker av god kvalitet.
Kokböckerna utgör fortfarande en viktig del i utgivningen. Recepten är enkla att följa och med läckra bilder och vacker form blir böckerna en inspirationskälla som hjälper både nybörjaren och den erfarne att lyckas i köket.
De ger i dag även ut böcker om Sverige på engelska, kluriga frågespel och böcker med mycket humor.