Betala med Klarna & Swish
Presenttips! Upp till 40%
Fraktfritt till ombud över 499kr

Furin – Årets snällaste hylla

Designtorget, Malmstenbutiken och Uppsala Stadsmission har utsett Designprisets vinnare - hyllan Furin formgiven av ett designkollektiv vid Linköpings Universitet. Utmärkelsen innebär att Furin sätts i produktion hos det sociala företaget Hantverksslussen vilket skapar ett nytt arbetstillfälle för människor i utsatta situationer för varje såld hylla. Furin är helt tillverkad i Furu för att ta vara på den svenska skogens resurser. Hyllan lanseras hos Designtorget och Malmstenbutiken. 

För femte året har Uppsala Stadsmission arrangerat tävlingen Designpriset för att ge nya formgivare en möjlighet att få ut sina idéer på marknaden. Samtidigt bidrar tävlingen till fler arbetstillfällen för människor i utsatta livssituationer genom att alla produktion sker hos Uppsala Stadsmissions sociala företag Hantverksslussen.

I arbetet med Furins design framhöll designkollektivet hållbarhet som en viktig vision - att ta vara på den svenska skogen genom skapandet ur träslaget Furu.  Julia Lindhagen, en av årets sex vinnare, hoppas nu att Furin hittar sina köpare i Uppsalas och Stockholms designbutiker:

- Det känns väldigt spännande att Furin nu kommer ut i handeln. Vi hoppas att människor i butikerna verkligen uppskattar vår idé kring hållbar design och att hyllan får pryda många hem ute i landet.Furin produceras helt och hållet av Uppsala Stadsmissions sociala företag Hantverksslussen, där människor som står långt från arbetsmarknaden erbjuds arbetsträning i snickerimiljö.

- Att produkten når butikerna, stöttar det viktiga sociala arbete vi bedriver och bidrar till att skapa fler jobb i Uppsala, säger Dirk Kehr, chef för Sociala företag på Uppsala Stadsmission.

PRODUKTINFORMATION
Furin 2495 SEK
Material: furu
Storlek: 79x62 cm 

Säljs i utvalda butiker hos Designtorget, online på Designtorget.se och Malmstenbutiken. 

Furin är konstruerad i naturmaterialet furu - ett av Sveriges vanligaste träslag. Användningen av barrträ i svensk möbeltillverkning har de senaste årtiondena nästan helt försvunnit, då gran och tall medför många kvistar, vilket inte anses attraktivt. Furin konstrueras med användning av limfog, vilket möjliggör kvistfria ytor. Hyllan är byggd i ett rektangulärt, och två triangulära hyllplan, där ben av rundstavar ger den dess spännande form.

 

Inloggning
Skapa ett konto
Återställ lösenord