Betala med Klarna & Swish
Designtorget fyller 30 år
Fraktfritt till ombud över 499kr

Jurydagen 2022

Designtorget presenterar Siri Boekhout och Martin Gustafsson Magnusson – årets två vinnare av Jurydagen 2022! Jurydagen arrangeras för att hitta nästa stjärnskott inom skandinavisk design & innovation. Designtorgets jury har bedömt alla ansökande bidrag utifrån formspråk, innovation, materialval och hållbarhet. I år har juryn utsett två vinnare i olika kategorier, en med fokus på form och en med fokus på innovation

Vasen Tulpe av Siri Boekhout

Tulpanvasen Tulpe är designad för att arrangera blommorna på ett sätt som framhäver dem.  Tulpanen är Sveriges populäraste blomma och under tulpansäsongen mellan jul och påsk säljs 130-140 miljoner tulpaner i landet. Av den anledningen kan en bra tulpanvas vara användbar i hemmet och därför valde Siri, under en glaskurs på Beckmans Designhögskola, att ta fram en vas formgiven för tulpanerna. Tulpe ritades fram med papper och penna innan bearbetning i datorn, för att behålla en mänsklig nerv som kan ses i den organiska och oregelbundna formen. Vasens breda bas gör att även en mindre bukett kan se fyllig ut, och dess breda öppning ger extra stöd till tulpanerna när de i slutet av sin blomning börjar att slokna.

Om Siri Boekhout

Siri Boekhout har läst arkitektur på LTH och Form-programmet på Beckmans Designhögskola. Hon är intresserad av design i olika skalor och hur formgivning samspelar med människor och miljö. Siri inspireras ofta av arkitektur och naturen, och hennes designprocess är undersökande med fokus på kontext och lyhördhet till användare och plats. Hon vill skapa ändamålsenlig formgivning som ger mervärde i vardagen praktiskt och visuellt. 

Juryns motivering

Siri visar att en vas inte bara är en vas, utan kan vara särskilt omhändertagande för tulpanbuketten, svenskarnas favoritsnittblomma. Vasen fungerar både för ett helt fång tulpaner eller bara några långhalsade stjälkar. Tulpe är stark i sitt uttryck och en vacker detalj i hemmet, även utan blommor i. Vi förutspår att vasen blir en framtida klassiker och ett nutida måste i vasgarderoben.
Instagram: @siriboekhout

Affischhängaren Väggit av Martin Gustafsson Magnusson

Väggit möjliggör en enkel, flexibel och stilfull uppsättning av motiv oavsett format. Träklossarna är magnetiska och på väggen klistras eller spikas en plåtbricka som klossen fäster mot, motivet placeras mellan dessa. Med hjälp av magneterna är det lätt att sätta upp och byta motiv för omväxling.

Om Martin Gustafsson Magnusson

Martin Gustafsson Magnusson är utbildad byggnadsingenjör på Kungliga Tekniska Högskolan och drogs fort in i arkitektbranschen där han idag arbetar på Wingårdhs arkitekter. Uppväxten på landet med långt till närmsta butik resulterade i en kreativitet att skapa på egen hand. Detta har lett till en rad olika lösningar i hemmet som nu även börjat leta sig hem till fler.

Juryns motivering

Martin har tagit fram lösningen på var mans dilemma, aldrig har det varit enklare att få upp favoritmotiven på väggarna, eller byta efter säsong. Produkten rimmar bra med Designtorgets kärnverksamhet och ursprung. Vem som helst kan komma med en innovativ idé och producera produkten med ganska enkla medel. Vi ser att Väggit kan blir en storsäljare med möjlighet att utvecklas i det oändliga på vägen. En genial idé och blivande succé!
Instagram: @vaggitofficial

Designjuryn

Juryn består av Malin Wåhlström inköpschef på Designtorget, Frida Ramstedt författare och driver Sveriges största inredningsblogg Trendenser, Cecilia von Mentzer editionschef Elle Decoration och formgivaren Margot Barolo. De vinnande bidragen i Jurydagen tilldelas en garanterad marknadsplats i butik och online hos Designtorget under minst sex månader, till ett värde av 50 000 kronor. Målet med Jurydagen är att uppmuntra fler att våga satsa på sin idé eller produkt.

Under årets Jurydag deltog många starka kandidater vilket resulterade i att juryn hade svårt att enbart utse en vinnare. Vi var eniga om att dela upp priset i två kategorier, en vinnare med fokus på form och en med fokus på innovation.

- Malin Wåhlström, Inköpschef på Designtorget.

Produkterna kommer in i Designtorgets sortiment under hösten 2022.

Inloggning
Skapa ett konto
Återställ lösenord