Hitta din butik
Meny
  Behöver du hjälp? Kontakta oss här.

  Stolab

  2949 kr

  Stol Pinnockio mörkblå

  Pinnockio pinnstol är formgiven av Yngve Ekström år 1950. I samband med Stolabs 110-årsjubileum 2017 återlanserade man den vackra pinnstolen. Stolen tillverkas på samma sätt som förr i tiden med samma gedigna hantverk på pinnstolsfabriken i Smålandsstenar. Pinnockio tillverkas i massiv björk med stabila ben som skruvas in i sitsen. Det nätta intrycket förstärks av de sju ryggpinnarna som avsmalnande går samman i det massiva toppstycket. En pinnstol som genom sitt formspråk passar till många typer av bord. Svarta fötter med tassar medföljer. Finns i flera utföranden.

  Bredd: 46 cm
  Djup: 47 cm
  Höjd: 84 cm
  Sitthöjd: 45 cm
  Sittdjup: 41 cm

  Lagerstatus: Tillfälligt slut
  Dela
  Visa lagersaldo i butik
  Loading stock
  Information
  Artikelnummer 1009972
  Färg Blå
  Bredd 46 cm
  Höjd 84 cm
  Djup 47 cm
  Varumärke Stolab
  Formgivare Yngve Ekström
  Material Björk
  Varumärke/Formgivare

  Stolab

  På Stolab har vi tillverkat möbler på samma plats i Smålandsstenar sedan 1907. Det har gett oss en värdefull skatt av kunskap som präglar hela vår verksamhet.

   

  Läs mer om Stolab

  Yngve Ekström

  Arkitekten Yngve Ekström är en utmärkt representant för det blonda skandinaviska formspråket. Tillsammans med kollegor som Aalto, Mathsson, Jacobsen och Kjaerholm var Yngve Ekström med om att göra begreppet “Scandinavian Modern” världsberömt. I den mest kända av hans produkter, Laminostolen (1956) förenade han det strama med det lätta. Det vackra med det funktionella. Han gjorde det så bra att stolen Lamino utsågs till 1900-talets möbel i en omröstning gjord av tidningen Sköna Hem.

  Läs mer om Yngve Ekström
  Liknande produkter

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, event, nyheter och exklusiva erbjudanden!